Regel uw echtscheiding

snel en efficiƫnt online

Nu aanvragen

Voorlopige voorzieningen

Er zijn beslissingen omtrent een echtscheidingsprocedure die de duur van een echtscheiding niet kunnen afwachten. Hierbij kunt u denken aan beslissingen omtrent de echtelijke woning. Indien het huwelijk en de verhoudingen tussen echtgenoten dusdanig ontwricht zijn dat men niet meer van elkaar kan verlangen bij elkaar onder een dak van de echtelijke woning te wonen. Of u kunt denken aan een situatie waarbij beide partijen al een eigen onderkomen hebben, maar het niet eens zijn bij wie de kinderen gaan wonen of hoe de zorg- en contacten met de kinderen geregeld worden tijdens de duur van de echtscheidingsprocedure.

Een voorlopige voorziening voorafgaand of tijdens een echtscheidingsprocedure kan aangevraagd worden voor de volgende zaken;

  • De verblijfplaats en omgang met de minderjarige kinderen;
  • De alimentatie voor partner en / of de kinderen;
  • De boedelscheiding;
  • Het gebruik van de echtelijke woning en gemeenschappelijke goederen.


Voorlopige voorziening aanvragen

Een voorlopige voorziening kunt u via uw advocaat aanvragen. De rechter neemt de beslissing voor de duur van de echtscheidingsprocedure. Indien de echtscheidingsprocedure nog niet aanhangig is gemaakt dient het echtscheidingsverzoek binnen 4 weken bij de rechtbank worden ingediend nadat de rechter een beslissing heeft genomen in een verzoek tot een voorlopige voorziening. Indien de echtscheiding niet binnen vier weken wordt aangevraagd verliest de beslissing zijn rechtskracht. Tegen een uitspraak op een verzoek tot een voorlopige voorziening kan geen hoger beroep worden ingesteld.

Wilt u graag meer weten of wenst u advies voor uw echtscheiding? Neem dan vrijblijvend contact op met Schuerman advocaten in Rotterdam, wij kijken graag met u mee.