Regel uw echtscheiding

snel en efficiƫnt online

Nu aanvragen

Scheiden van een narcist

Zit je in een relatie of huwelijk met een narcist en besluit je de relatie te verbreken of wil je scheiden. Dan komt er heel veel op je af. Een relatie met een narcist is namelijk traumatisch. Als partner kom je niet zo maar los van een narcist. Er is namelijk veel meer aan de hand dan een slechte relatie of een slecht huwelijk. Als partner ben je vaak gedurende de relatie of het huwelijk veranderd door de manipulaties, het misbruik en vaak ook verbaal of zelfs fysiek geweld door de narcistische partner. Een stap om de relatie of het huwelijk te verbreken is een grote stap.

Na het verbreken van de relatie of het huwelijk moet je vervolgens nog een scheiding in gang zetten. Ook een scheiding met een narcist kan zeer moeizaam en zwaar verlopen. De narcist zal zich immers nog meer tegen je keren en gericht zijn om je mentaal af te breken. Bereid je dus voor op een moeizaam proces. Dit terwijl je vaak al uitgeput uit de relatie of het huwelijk komt.

Bijstand van een advocaat die bekend is met narcisme is belangrijk. Niet alleen voor de mentale ondersteuning is het belangrijk. Maar ook is het van belang dat er begrip is voor de vaak ongelofelijk schrijnende situatie die is ontstaan tijdens een huwelijk of relatie met een narcist. Van belang is ook dat de advocaat probeert snel stappen te maken in het echtscheidingsproces. Immers zo lang het proces duurt zo lang er geen stappen in de verwerking gemaakt kunnen worden door het slachtoffer na een huwelijk of relatie met een narcist.

Zijn er kinderen in het spel dan dient een regeling met de kinderen duidelijk en veilig te zijn voor de kinderen. Er dient begrip te zijn voor uw kant van het verhaal in de gerechtelijke procedure. Dit is vaak moeilijk te uit te leggen omdat de narcist zich naar de buitenwereld vaak goed weet te presenteren.

Wilt u scheiden van een narcist en gebruik maken van een scheidingsadvocaat die gespecialiseerd is en veel kennis heeft over narcisme neem dan contact met ons op en vraag naar bijstand door mr. Nora Schuerman.