Regel uw echtscheiding

snel en efficiƫnt online

Nu aanvragen

Rechtsvorm onderneming en echtscheiding

Eenmanszaak

Een eenmanszaak heeft geen aandelen en is eigendom van degene die het bedrijf voert. Indien de onderneming bij echtscheiding onder de gemeenschap valt, zal de eenmanszaak toebedeeld worden aan degene die het bedrijf voert. Wel moet de waarde van de onderneming bepaald worden.

Bij de vaststelling van de waarde van de eenmanszaak zullen de volgende posten meegenomen worden:

  • De bezittingen van de onderneming
  • Eventuele schulden
  • Contracten en eventuele goodwill.

Als u en uw partner uit elkaar gaan na een scheiding zal de helft van de waarde van de onderneming aan de huwelijkspartner toegewezen worden.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw eenmanszaak bij echtscheiding? Neem dan vrijblijvend contact op met Schuerman advocaten in Rotterdam.

Besloten vennootschap en echtscheiding

Als u getrouwd bent in gemeenschap van goederen, vallen de aandelen van een besloten vennootschap in de huwelijksgemeenschap. In dit geval moeten bij een echtscheiding de aandelen dus verdeeld worden onder u en uw partner.

In de praktijk betekent dit meestal dat de partner die betrokken is bij het bedrijf de aandelen krijgt. De andere partner, die niet rechtstreeks bij het bedrijf is betrokken zal de helft van de waarde van de aandelen krijgen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw besloten vennootschap bij echtscheiding? Neem dan vrijblijvend contact op met Schuerman advocaten in Rotterdam.