Regel uw echtscheiding

snel en efficiƫnt online

Nu aanvragen

Onderneming en huwelijkse voorwaarden

Als er sprake is van een huwelijk met huwelijkse voorwaarden, is vaak in de huwelijkse voorwaarden opgenomen dat de onderneming bij echtscheiding wordt toegedeeld aan degene van wie de onderneming is. In de meeste gevallen is dit de persoon die de onderneming heeft opgericht. De onderneming zal niet verdeeld worden, maar behoort toe aan het vermogen van de eigenaar van de onderneming.

Het kan ook zijn dat in de huwelijkse voorwaarden bepaald is dat er sprake is van een gemeenschap. Als er sprake is van een gemeenschap zou het kunnen dat ook de onderneming onder deze gemeenschap valt.


Verdeling gemeenschap bij een eigen onderneming

Bij het verdelen van deze gemeenschap, waar dus ook de onderneming onder valt, zal dus verdeeld worden tussen de partners. Dit kan uiteraard ook gebeuren door een verdeling van de waarde van de onderneming. Het ligt immers voor de hand dat degene die het bedrijf runde tijdens het huwelijk dit bedrijf ook voortzet na de echtscheiding.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw bedrijf bij echtscheiding? Neem dan vrijblijvend contact op met Schuerman advocaten in Rotterdam.