Regel uw echtscheiding

snel en efficiënt online

Nu aanvragen

Mediation echtscheiding

Laat uw situatie het niet toe de echtscheiding eenvoudig en snel te regelen met een echtscheidingsprocedure online? Of komt u er samen niet uit om tot afspraken te komen met betrekking tot het ouderschapsplan of het convenant? In dat geval bieden wij u de mogelijkheid om uw echtscheiding bij ons advocatenkantoor in Rotterdam te regelen middels mediation.

Hoe verloopt de echtscheidingsprocedure middels mediation

U dient samen met uw huwelijkspartner bereid te zijn de echtscheidingsprocedure in te zetten middels mediation. Indien u hier beiden achter staat kunt u contact opnemen met ons advocatenkantoor in Rotterdam voor het inplannen van een afspraak. Geeft u bij het inplannen van de afspraak duidelijk aan dat u uw scheiding wenst te regelen middels mediation. Immers bij mediation dient alle communicatie tussen de advocaat en de huwelijkspartners voor beide huwelijkspartners inzichtelijk te zijn. Er zullen dan ook uitsluitend afspraken ingepland worden waarbij u beiden aanwezig bent.

Tijdens de afspraken die met de huwelijkspartners en de advocaat worden ingepland, zal onder begeleiding van de advocaat geprobeerd worden tot afspraken te komen met betrekking tot de echtscheiding. De advocaat zal u helpen in het proces en bij het maken van de afspraken. De advocaat zal hierbij rekening houden met de gevoelens en standpunten van beide partijen. Het uitgangspunt van de mediation dient het creëren van een win-win situatie te zijn voor beide huwelijkspartners. Om dit te bereiken zal de advocaat tijdens de gesprekken heldere informatie geven, de standpunten van beide partijen analyseren en deskundige begeleiding geven bij het maken van afspraken.

De afspraken welke u overeen bent gekomen zullen door de advocaat neergelegd worden in een convenant. Indien er sprake is van minderjarige kinderen zullen de afspraken met betrekking tot de minderjarige kinderen vastgelegd worden in een ouderschapsplan. Na het overeenkomen en ondertekenen van het convenant en het ouderschapsplan zal door de advocaat een echtscheidingsverzoek opgesteld worden, waar het convenant en het ouderschapsplan aan aangehecht zal worden. Na goedkeuring van het concept echtscheidingsverzoek door beide huwelijkspartners zal het verzoekschrift door de advocaat ingediend worden bij de rechtbank.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de mogelijkheden van mediation voor uw echtscheiding? Neem dan vrijblijvend contact op met Schuerman advocaten, wij kijken graag met u mee.