Regel uw echtscheiding

snel en efficiƫnt online

Nu aanvragen

De Raad voor de Kinderbescherming

In een echt echtscheidingsprocedure waar minderjarige kinderen bij betrokken zijn, kan een rechter advies inwinnen bij de Raad voor de Kinderbescherming. Denk hieraan in het geval er beslissingen over de verblijfplaats van de kinderen genomen moet worden of over gezag of een omgangsregeling.

De Raad voor de Kinderbescherming zal vervolgens op het verzoek van de rechter een onderzoek doen. De Raad zal voor het onderzoek de beide ouders uitnodigen voor een gesprek. Ook de kinderen die daarvoor een passende leeftijd hebben zullen door de Raad uitgenodigd worden voor een gesprek. Het kan zijn dat de Raad voor de Kinderbescherming ook informatie zal inwinnen bij derden zoals het consultatiebureau, de huisarts, de school en of het kinderdagverblijf van de kinderen.

Nadat de Raad voor de Kinderbescherming voldoende onderzoek heeft verricht zal het een advies uitbrengen aan de rechter. De rechter zal vervolgens een beslissing nemen. De rechter kan een advies van de Raad voor de Kinderbescherming ook naast zich neerleggen en anders beslissen.

De ouders kunnen de rechter indien gewenst verzoeken een onderzoek door de Raad voor de Kinderbescherming te gelasten.

Indien u vragen heeft over de werkwijze van de Raad voor de Kinderbescherming of als u de rechter wilt verzoeken een onderzoek van de Raad voor de Kinderbescherming in te stellen, neemt u dan vrijblijvend contact op met ons advocatenkantoor in Rotterdam.