Regel uw echtscheiding

snel en efficiƫnt online

Nu aanvragen

Echtscheidingsprocedure

Als u besluit om te gaan scheiden is het belangrijk om deskundig advies in te winnen over de echtscheidingsprocedure. Bij een echtscheiding dienen verscheidene zaken goed geregeld te worden. Wie krijgt bijvoorbeeld het woonrecht van de echtelijke woning. Hebt u recht op partneralimentatie of bent u juist onderhoudsplichtig tot het voldoen van partneralimentatie of een onderhoudsbijdrage voor de kinderen. En hoe zit het met het pensioen wat tijdens het huwelijk is opgebouwd. Is uw ex partner gerechtigd hierin mee te delen of kunt u hierover afspraken maken.

Deskundige begeleiding tijdens de echtscheidingsprocedure

Een echtscheiding heeft veel consequenties onder andere voor uw persoonlijke en financiƫle situatie. In het geval er minderjarige kinderen bij uw echtscheiding zijn betrokken, heeft de echtscheiding ook veel gevolgen voor de kinderen. Het is dan ook van groot belang dat u hierin deskundig en zorgvuldig wordt geadviseerd. In Nederland is het alleen mogelijk een echtscheidingsprocedure in te zetten met behulp van een advocaat. Een echtscheidingsadvocaat zal u kunnen informeren over alle zaken omtrent de echtscheiding. U kunt besluiten tot een gezamenlijke echtscheidingsprocedure als u beiden bereid bent om met elkaar goede afspraken te maken. Indien communicatie of overleg tussen u beiden niet meer mogelijk is kan een eenzijdige echtscheidingsprocedure ingezet worden.

Bij een gezamenlijk echtscheidingsverzoek kunt u beiden kiezen voor een gezamenlijke advocaat. Indien er geen overleg meer mogelijk is tussen u beiden zult u zich ieder tot een andere advocaat dienen te wenden.

Wilt u graag meer weten of wenst u advies voor uw echtscheiding? Neem dan vrijblijvend contact op met Schuerman advocaten in Rotterdam, wij kijken graag met u mee.