Regel uw echtscheiding

snel en efficiƫnt online

Nu aanvragen

Echtscheiding online Variant Een

Eenvoudig scheiden online variant voor de all-in prijs van € 335,00 p.p. inclusief griffiekosten voor de rechtbank

Bij deze variant vult u het online echtscheidingsformulier in en neemt u contact op met ons kantoor voor het maken van een afspraak. Bij de eenvoudig scheiden variant wordt geen convenant opgemaakt maar enkel een verzoekschrift en als er sprake is van minderjarige kinderen dient u een ouderschapsplan aan ons kantoor aan te leveren. Hiervoor krijgt u van ons een model van een ouderschapsplan welke u als leidraad kunt gebruiken.

Ingeval er sprake is van een koopwoning welke verdeeld of verkocht dient te worden raden wij u de online echtscheidingsprocedure Variant 2 aan. Immers bij de variant 1 wordt er geen convenant opgemaakt waarin een verdeling van de huwelijksgemeenschap wordt geregeld.

Minderjarige kinderen

Sedert 1 maart 2009 bent u verplicht een overeengekomen ouderschapsplan aan te leveren bij het echtscheidingsverzoek als er sprake is van minderjarige kinderen welke uit het huwelijk of uit de periode voor het huwelijk uit de relatie met uw huwelijkspartner zijn geboren.

Draagkrachtberekening kinderalimentatie en/of partneralimentatie

Voor het opmaken van een draagkrachtbereik dient u de volgende stukken aan te leveren:

  • kopie identiteitsbewijs met vermelding bsn nummer
  • huwelijksakte (niet ouder dan 2 maanden)
  • uittreksel uit het GBA van beide huwelijkspartners met vermelding van nationaliteit (niet ouder dan 2 maanden)
  • Geboorteakte van de minderjarige kinderen indien van toepassing (niet ouder dan 2 maanden)

De akten en uittreksels dient u origineel aan te leveren en deze dienen niet ouder dan 2 maanden te zijn op het moment van aanleveren. Indien u wenst dat ons kantoor de bovengenoemde stukken voor u opvraagt dient u dit aan te geven in het intakeformulier. De stukken worden door ons kantoor opgevraagd tegen een tarief ad € 15,00 per akte / uittreksel.

Wilt u graag meer weten over online scheiden of wenst u advies voor uw echtscheiding? Neem dan vrijblijvend contact op met Schuerman advocaten in Rotterdam, wij kijken graag met u mee.