Regel uw echtscheiding

snel en efficiƫnt online

Nu aanvragen

Samen scheiden

Indien u bereid bent met elkaar in overleg te treden om de echtscheiding gezamenlijk te regelen kunt u kiezen voor een gezamenlijke advocaat die u zal bijstaan met deskundig advies, het echtscheidingsconvenant zal opmaken en het echtscheidingsverzoek bij de rechtbank zal indienen. Een gezamenlijke echtscheiding heeft veel voordelen. Een echtscheiding welke in overleg geregeld kan worden is minder belastend voor u beiden. Daarbij zal de duur van de echtscheidingsprocedure veel korter zijn, waardoor ook de advocaatkosten beperkt kunnen blijven. De advocaat kan in het geval van een gezamenlijk verzoek tot echtscheiding een vaste prijs in rekening brengen waardoor de kosten voor de echtscheiding vooraf bekend zijn.


Minderjarige kinderen bij gezamenlijke echtscheiding

Indien u ervoor kiest om de echtscheiding gezamenlijk in te zetten zal de advocaat voor u een echtscheidingsconvenant op stellen waarin alle afspraken omtrent de echtscheiding worden neergelegd. Indien er minderjarige kinderen bij uw echtscheiding betrokken zijn zal er door de advocaat eveneens een ouderschapsplan worden opgesteld. Het opstellen van een ouderschapsplan waarin afspraken omtrent de zorg en de omgang met de minderjarige kinderen worden overeengekomen, is wettelijk verplicht. Vervolgens zal de advocaat een verzoekschrift tot echtscheiding opstellen welke bij de bevoegde rechtbank zal worden ingediend.

Wilt u graag meer weten of wenst u advies voor uw echtscheiding? Neem dan vrijblijvend contact op met Schuerman advocaten in Rotterdam, wij kijken graag met u mee.