Regel uw echtscheiding

snel en efficiƫnt online

Nu aanvragen

Naamswijziging na scheiden

Veel vrouwen kiezen ervoor de achternaam van hun partner aan te nemen bij het huwelijk. Ook is het mogelijk dat de man bij het aangaan van het huwelijk kiest de achternaam van de vrouw aan te nemen. Dit komt echter maar zelden voor.

Bij echtscheiding kiezen veel vrouwen die de naam van hun huwelijkspartner hebben aangenomen om hun meisjesnaam weer te gebruiken. Na echtscheiding of ontbinding van het geregistreerd partnerschap mag je echter ook de naam van de ex-partner blijven dragen. Dit geldt ook bij het overlijden van de partner. Een reden hiervoor kan bijvoorbeeld zijn dat er kinderen uit het huwelijk zijn geboren en je graag dezelfde achternaam als de kinderen wilt behouden.

Als de ex-partner er voor kiest de achternaam van de voormalig echtgenoot te behouden, kan de voormalig echtgenoot de rechter met gegronde redenen verzoeken de ex-partner dit recht te ontnemen.

Wilt u weten wat de opties zijn voor naamswijziging bij een echtscheiding? Neem dan vrijblijvend contact op met Schuerman advocaten in Rotterdam.