Regel uw echtscheiding

snel en effici├źnt online

Nu aanvragen

Eigen bedrijf en scheiden

Als u of uw partner een eigen bedrijf heeft en gaat scheiden, is het zeer belangrijk dat alles goed geregeld wordt. Een eigen bedrijf kan een scheiding erg lastig en ingewikkeld maken. Het is daarom van groot belang om alles goed te regelen omtrent de onderneming. Een echtscheiding kan immers de continuïteit van de onderneming in gevaar brengen. Of een onderneming bij een echtscheiding verdeeld dient te worden is afhankelijk van verschillende omstandigheden en kan het beste per individueel geval bepaald worden.

Indien de onderneming verdeeld dient te worden bij een scheiding dient de waarde van de onderneming vastgesteld te worden. Ook dit zal vaak een lastig aspect blijken te zijn. Daarbij is er nog een groot verschil tussen de verschillende rechtsvormen zoals een besloten vennootschap (B.V.), een vennootschap onder firma (V.O.F.), een eenmanszaak of personenvennootschap.

Advies van een gespecialiseerde echtscheidingsadvocaat bij een echtscheiding waarbij sprake is van een eigen bedrijf van een van de partners is dus van grote waarde. Zo komt niet alleen u, maar ook uw onderneming zo ongeschonden mogelijk uit de scheiding.

Wilt u graag meer weten of wenst u advies voor uw echtscheiding bij een eigen bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact op met Schuerman advocaten in Rotterdam, wij kijken graag met u mee.